Καρκαβίτσα 11 (1ος όροφος) ioannisdask@gmail.com

Αυτογνωσία

ατομική ψυχοθεραπεία

Αυτογνωσία

 

«Κανείς δε μπορεί να με καταλάβει, αισθάνομαι σα να μιλάω άλλη γλώσσα…»

«Είμαι τόσο μπερδεμένος… Ποια απόφαση είναι σωστή;»

«Τίποτα δε μπορώ να καταφέρω μόνος μου, δεν αξίζω καθόλου.»

«Είμαι τόσο αγχωμένος, τίποτα δε θα προλάβω να κάνω. Όλοι απαιτούν τόσα πολλά από μένα…»

Είναι πολύ βοηθητικό να γνωρίζουμε καλά τον εαυτό μας και να μπορούμε να εκφράσουμε τις ανάγκες μας. Συναισθήματα, σκέψεις, προσωπικές ανάγκες, διλλήματα, προσωπικές συγκρούσεις απαιτήσεις απ’ το περιβάλλον, κοινωνικοί θεσμοί, όλα τα παραπάνω προσπαθούν να ισορροπήσουν μέσα στην ανθρώπινη καθημερινότητα. Ο κάθε άνθρωπος κάποιες στιγμές μπορεί να νιώθει πολύ μοναξιά, να νιώθει πως οι δυνάμεις του έχουν τελειώσει και πως δεν έχει άλλες αντοχές. Συχνά κάποιος σε κάποια στιγμή της ζωής του μπορεί να νιώθει πως βρίσκεται σε αδιέξοδο και πως καμία απόφαση δε μπορεί να τον βγάλει από εκεί.

Η προσωπική αυτογνωσία είναι ένας δρόμος που ξεκινάει προκειμένου να αποκτήσει ο καθένας τα δικά του εφόδια, να ανακαλύψει τα αποθέματα και τις δυνάμεις που ο ίδιος έχει και να πάρει αποφάσεις για ζητήματα που μέχρι τώρα θεωρεί πως δεν έκανε τις σωστές επιλογές. Η περιπλάνηση αυτή με στόχο την προσωπική ενδυνάμωση και την αυτονομία ανακουφίζει από αρνητικά φορτισμένες εμπειρίες από το παρελθόν, φωτίζει διαφορετικές πλευρές στην κατανόηση του καθένα και βοηθάει στη δοκιμή καινούριων τρόπων σκέψης αλλά και αντίδρασης σε επαναλαμβανόμενες δυσχερείς καταστάσεις.

Μιλήστε με τους ειδικούς...

Είναι πολύ συχνό για κάθε άνθρωπο σε κάποια περίοδο της ζωής του να νιώσει, πως τα προσωπικά του προβλήματα τον οδηγούν στο να πάρει λάθος αποφάσεις ή πως δυσκολεύεται να διαχειριστεί προσωπικά ζητήματα και τις σχέσεις του με κοντινούς του ανθρώπους. Σε τέτοιες περιόδους η βοήθεια από επαγγελματίες ψυχικής υγείας ανακουφίζει τον ψυχικό πόνο και βοηθάει τη λογική να ανακτήσει τον έλεγχο. Είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα μας να ανακαλύψει τις εσωτερικές του δυνάμεις,τα προσωπικά του αποθέματα και να δοκιμάσει καινούριους τρόπους να χειριστεί καταστάσεις που τόσο καιρό του φαίνονταν αδιέξοδες. Στο κέντρο Λόγος Ψυχή με σεβασμό στις προσωπικές ανάγκες του καθένα,σας περιμένουμε για να ξεκινήσουμε το ταξίδι της προσωπικής αυτογνωσίας με στόχο την προσωπική ενδυνάμωση και την επίλυση προσωπικών άλλα και διαπροσωπικών προβλημάτων.