Καρκαβίτσα 11 (1ος όροφος) ioannisdask@gmail.com

Χωρισμός - διαζύγιο

οικογένεια

Χωρισμός – Διαζύγιο

Σε αρκετά ζευγάρια οι διαφωνίες, οι πολύ έντονες διαμάχες και η ασυμφωνία σε βασικά ζητήματα μέσα στη σχέση έχουν ως συνέπεια να επιλεχθεί ο χωρισμός ως η καταλληλότερη λύση. Ο χωρισμός μετά από μια ερωτική σχέση, πάντοτε αποτελεί μια νέα αρχή για κάθε άνθρωπο και ενέχει ένα σημαντικό βαθμό πένθους για τη σχέση που τελείωσε. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν παιδιά ο φόβος των γονέων είναι πολύ έντονος για το πώς θα μπορέσουν τα παιδιά να αντέξουν τον χωρισμό και να προσαρμοστούν στη νέα καθημερινότητα όπου θα ζουν με τον έναν γονέα.

Συχνά πολλά ζευγάρια αποφασίζουν να αναβάλλουν τον χωρισμό με σκοπό να μην πληγωθούν τα παιδιά, ενώ οι ίδιοι μπορεί να έχουν πάψει να αισθάνονται σύντροφοι πλέον. Αυτή η κατάσταση είναι πιο επώδυνη συναισθηματικά για τα παιδιά, γιατί νιώθουν την παράδοξη καθημερινότητα όπου οι γονείς έχουν παγιδευτεί σε μια συμβίωση καταναγκαστική, αμφιθυμική και εύθραυστη. Ο χωρισμός και το διαζύγιο μπορεί τελικά να έχει μια πολύ θετική εξέλιξη και για τους πρώην συντρόφους και γονείς των παιδιών, αλλά και για τα παιδιά που θα μεγαλώσουν σε ένα ξεκάθαρο περιβάλλον χωρίς υποκρισία, αλληλοκατηγορίες και θα μπορούν να έχουν σταθερές και ασφαλείς σχέσεις με τους γονείς τους χωρίς να μένουν όλοι μαζί. Στο Κέντρο Λόγος – ψυχή μπορούμε να διαπραγματευτούμε με επαγγελματισμό και ασφάλεια τις λεπτές ισορροπίες με γνώμονα πάντα την προστασία του ευαίσθητου ψυχισμού του παιδιού και την συναισθηματική ισορροπία όλων των μελών της οικογένειας.

 

Μιλήστε με τους ειδικούς...

Είναι πολύ συχνό για κάθε άνθρωπο σε κάποια περίοδο της ζωής του να νιώσει, πως τα προσωπικά του προβλήματα τον οδηγούν στο να πάρει λάθος αποφάσεις ή πως δυσκολεύεται να διαχειριστεί προσωπικά ζητήματα και τις σχέσεις του με κοντινούς του ανθρώπους. Σε τέτοιες περιόδους η βοήθεια από επαγγελματίες ψυχικής υγείας ανακουφίζει τον ψυχικό πόνο και βοηθάει τη λογική να ανακτήσει τον έλεγχο. Είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα μας να ανακαλύψει τις εσωτερικές του δυνάμεις,τα προσωπικά του αποθέματα και να δοκιμάσει καινούριους τρόπους να χειριστεί καταστάσεις που τόσο καιρό του φαίνονταν αδιέξοδες. Στο κέντρο Λόγος Ψυχή με σεβασμό στις προσωπικές ανάγκες του καθένα,σας περιμένουμε για να ξεκινήσουμε το ταξίδι της προσωπικής αυτογνωσίας με στόχο την προσωπική ενδυνάμωση και την επίλυση προσωπικών άλλα και διαπροσωπικών προβλημάτων.