Καρκαβίτσα 11 (1ος όροφος) ioannisdask@gmail.com

Συμβουλευτική ζεύγους

διαπροσωπικές σχέσεις

Συμβουλευτική ζεύγους

«Δεν αντέχω να σε βλέπω άλλο το καταλαβαίνεις;»

«Κάθε φορά νιώθω σα να σε μιλάω σε τοίχο, γιατί δε μ’ ακούς;»

«Σ’ αγαπάω και σε μισώ ταυτόχρονα, μπορούμε να ακόμα μαζί ή πρέπει τελικά να χωρίσουμε;»

Οι σχέσεις με τους συντρόφους μπορεί να περνούν από πολλά στάδια εξέλιξης, από πολλές διαπραγματεύσεις και αρκετές διαφωνίες. Μέσα στη σχέση μας αναζητούμε σιγουριά, ασφάλεια, κατανόηση, αποδοχή, πάθος, αγάπη, έρωτα και ακόρεστο ενδιαφέρον από το σύντροφο μας. Είναι φορές που οι σχέσεις φαίνεται πως έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, είναι στιγμές που ο κάθε σύντροφός βιώνει απόλυτη μοναξιά.

Οι ανάγκες και οι προσδοκίες μπορεί πολλές φορές να ματαιώνονται και οι διαφωνίες να παγιώνονται, χωρίς να φαίνεται «φως στην άκρη του τούνελ». Συχνά ο χωρισμός έρχεται ως αποτέλεσμα μιας συνεχούς αντιπαράθεσης χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι στον πυρήνα της σχέσης, αλλά στον τρόπο διαχείρισης των συγκρούσεων. Μια προσπάθεια συμβουλευτικής ζεύγους συχνά έχει εκπληκτικά αποτελέσματα γιατί το κάθε μέλος του ζευγαριού βλέπει τις συγκρούσεις από μια άλλη οπτική γωνία.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή αναθεωρεί παλιότερες του συμπεριφορές, τρόπους αντίληψης και κατανόησης των συγκρούσεων με το σύντροφο και τα προσωπικά του διλήμματα.   

Μιλήστε με τους ειδικούς...

Είναι πολύ συχνό για κάθε άνθρωπο σε κάποια περίοδο της ζωής του να νιώσει, πως τα προσωπικά του προβλήματα τον οδηγούν στο να πάρει λάθος αποφάσεις ή πως δυσκολεύεται να διαχειριστεί προσωπικά ζητήματα και τις σχέσεις του με κοντινούς του ανθρώπους. Σε τέτοιες περιόδους η βοήθεια από επαγγελματίες ψυχικής υγείας ανακουφίζει τον ψυχικό πόνο και βοηθάει τη λογική να ανακτήσει τον έλεγχο. Είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα μας να ανακαλύψει τις εσωτερικές του δυνάμεις,τα προσωπικά του αποθέματα και να δοκιμάσει καινούριους τρόπους να χειριστεί καταστάσεις που τόσο καιρό του φαίνονταν αδιέξοδες. Στο κέντρο Λόγος Ψυχή με σεβασμό στις προσωπικές ανάγκες του καθένα,σας περιμένουμε για να ξεκινήσουμε το ταξίδι της προσωπικής αυτογνωσίας με στόχο την προσωπική ενδυνάμωση και την επίλυση προσωπικών άλλα και διαπροσωπικών προβλημάτων.