Καρκαβίτσα 11 (1ος όροφος) ioannisdask@gmail.com

Ανατροφή - Διαπαιδαγώγηση παιδιών

παιδιά & έφηβοι

 

Ανατροφή – διαπαιδαγώγηση των παιδιών

Το μεγάλωμα των παιδιών είναι ένα πολύ βαρύ και σημαντικό έργο που ο κάθε γονέας αναλαμβάνει από την γέννηση των παιδιών του μέχρι την ενηλικίωση τους. Η κάθε φάση ανάπτυξης του παιδιού έχει τις δικές της απαιτήσεις και ανάγκες στις οποίες κάθε φορά οι γονείς αναγκάζονται να προσαρμοστούν ατομικά ως άνθρωποι και ως γονείς, αλλά και ως σύντροφοι. Όλοι αυτοί οι απαιτητικοί παράγοντες σε συνδυασμό με τους ταχύτατους ρυθμούς της καθημερινότητας μας και τις διαφορετικές προσωπικότητες των δύο γονιών, συχνά τους φέρνουν σε έντονες ανησυχίες και προβληματισμούς.

Συχνά υπάρχει μια πολυφωνία, είτε από τα μέσα ενημέρωσης, είτε από συζητήσεις μεταξύ γονέων σε σχέση με τα όρια και τους κανόνες που οι γονείς οφείλουν να τηρούν στο σπίτι για την καλύτερη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Όλα τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια οι γονείς να περιβάλλονται από έντονο άγχος: Είμαι επαρκής γονιός; Μήπως είμαι πολύ χαλαρός ή πολύ αυστηρός σε σχέση με τα όρια διαπαιδαγώγησης; Είμαι τόσο κοντά στα παιδιά μου όσο πρέπει να είμαι; Μήπως τα καλομαθαίνω και δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής αργότερα;

Όλα αυτά τα ερωτήματα με κατανόηση, αποδοχή και επαγγελματισμό θα μπορέσουμε να τα επεξεργαστούμε μαζί με στόχο τη συναισθηματική ανακούφιση των γονιών και την χάραξη της κατάλληλης πορείας για πιο αρμονική οικογενειακή ζωή.

 

Μιλήστε με τους ειδικούς...

Είναι πολύ συχνό για κάθε άνθρωπο σε κάποια περίοδο της ζωής του να νιώσει, πως τα προσωπικά του προβλήματα τον οδηγούν στο να πάρει λάθος αποφάσεις ή πως δυσκολεύεται να διαχειριστεί προσωπικά ζητήματα και τις σχέσεις του με κοντινούς του ανθρώπους. Σε τέτοιες περιόδους η βοήθεια από επαγγελματίες ψυχικής υγείας ανακουφίζει τον ψυχικό πόνο και βοηθάει τη λογική να ανακτήσει τον έλεγχο. Είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα μας να ανακαλύψει τις εσωτερικές του δυνάμεις,τα προσωπικά του αποθέματα και να δοκιμάσει καινούριους τρόπους να χειριστεί καταστάσεις που τόσο καιρό του φαίνονταν αδιέξοδες. Στο κέντρο Λόγος Ψυχή με σεβασμό στις προσωπικές ανάγκες του καθένα,σας περιμένουμε για να ξεκινήσουμε το ταξίδι της προσωπικής αυτογνωσίας με στοχο την προσωπική ενδυνάμωση και την επίλυση προσωπικών άλλα και διαπροσωπικών προβλημάτων.