Καρκαβίτσα 11 (1ος όροφος) ioannisdask@gmail.com

Μελαγχολία - Κατάθλιψη

ατομική ψυχοθεραπεία

Μελαγχολία – Κατάθλιψη

 

Συχνά μπορεί κάποιος να νιώθει μελαγχολία. Να πιστεύει πως δεν αξίζει να προσπαθεί για τίποτα και πως οι ελπίδες του έχουν στερέψει. Σε κάποιες δύσκολες περιόδους ζωής μπορεί κάποιος να νιώθει πως έχει αποτύχει και πως οι δυνάμεις του δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει τις προσπάθειες του.

Είναι πολύ συχνό μετά από μια έντονη σύγκρουση, ένα χωρισμό, μία απώλεια αγαπημένου προσώπου να νιώθει κάποιος πως είναι μόνος του και πως δεν έχει ενέργεια και δύναμη να αλλάξει κάτι στη ζωή του. Η θλίψη και η μελαγχολία είναι συναισθήματα που μας βοηθούν να έρθουμε σε επαφή με τις προσωπικές μας δυσκολίες, με τις αδυναμίες και τους φόβους μας.

Αν κάποιος αφεθεί σε αυτά τα συναισθήματα και βουλιάξει στην εσωστρέφεια μπορεί να παραμείνει πολύ καιρό σε μια πολύ δυσάρεστη συναισθηματική κατάσταση η οποία με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει και στην κατάθλιψη. Τα συναισθήματα αυτά μπορούν να γίνουν μια καλή ευκαιρία για προσωπική αναζήτηση και ενδοσκόπηση με στόχο την επεξεργασία και την διαχείριση των εσωτερικών συγκρούσεων και δυσκολιών.

Μέσα από τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας ο άνθρωπος μπορεί να έρθει σε επαφή με αυτά τα συναισθήματα και να ανακαλύψει τις προσωπικές του δυνάμεις που τον οδηγούν στην καλύτερη διαχείριση αυτών και την αξιοποίηση τους για μελλοντικές καταστάσεις ζωής.

Μιλήστε με τους ειδικούς...

Είναι πολύ συχνό για κάθε άνθρωπο σε κάποια περίοδο της ζωής του να νιώσει, πως τα προσωπικά του προβλήματα τον οδηγούν στο να πάρει λάθος αποφάσεις ή πως δυσκολεύεται να διαχειριστεί προσωπικά ζητήματα και τις σχέσεις του με κοντινούς του ανθρώπους. Σε τέτοιες περιόδους η βοήθεια από επαγγελματίες ψυχικής υγείας ανακουφίζει τον ψυχικό πόνο και βοηθάει τη λογική να ανακτήσει τον έλεγχο. Είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα μας να ανακαλύψει τις εσωτερικές του δυνάμεις,τα προσωπικά του αποθέματα και να δοκιμάσει καινούριους τρόπους να χειριστεί καταστάσεις που τόσο καιρό του φαίνονταν αδιέξοδες. Στο κέντρο Λόγος Ψυχή με σεβασμό στις προσωπικές ανάγκες του καθένα,σας περιμένουμε για να ξεκινήσουμε το ταξίδι της προσωπικής αυτογνωσίας με στόχο την προσωπική ενδυνάμωση και την επίλυση προσωπικών άλλα και διαπροσωπικών προβλημάτων.