Καρκαβίτσα 11 (1ος όροφος) ioannisdask@gmail.com

Βιογραφικό Γιάννης Δασκαλάκης

επικοινωνία

Ο Γιάννης Δασκαλάκης γεννήθηκε το 1980, τελείωσε ψυχολογία στο Α.Π.Θ και συνέχισε τις σπουδές του με το μεταπτυχιακό Κοινωνικής- Κλινικής Ψυχολογίας “Εξαρτήσεις και Ψυχοκοινωνικά προβλήματα” . Έχει παρακολουθήσει 2 χρόνια εκπαίδευση στην θεραπευτική μέθοδο Ψυχόδραμα – ομαδική ψυχοθεραπεία και το 2015 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στην Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία.

Εργάστηκε εθελοντικά στους παρακάτω τομείς: στο τμήμα Δ Οξέων περιστατικών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στη Σταυρούπολη, συντόνιζε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και συμβουλευτικής. Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης του Μεταπτυχιακού εργάστηκε στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας για 2 χρόνια με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών, στην Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα “Αργώ”, με αντικείμενο την απεξάρτηση χρηστών ψυχοτρόπων ουσιών και την κοινωνική επανένταξη. Συνέχισε στο 4ο Ειδικό Σχολείο Θεσσαλονίκης εργάστηκε στους παρακάτω τομείς: ομάδες, συνύπαρξης, αυτορρύθμισης κι έκφρασης συναισθημάτων κι επιθυμιών και τέλος συμμετοχή στη δράση ένταξης παιδιών με ειδικές ανάγκες στην γειτονιά.

Απο το 2008 μέχρι το 2011 εργάστηκε στην ΜΚΟ Άρσις ως Ψυχολόγος – Επιστημονικά υπεύθυνος στο Ξενώνα Προσωρινής Φιλοξενίας Ανηλίκων, θυμάτων κακοποίησης-παραμέλησης, θυμάτων trafficing στις παρακάτω αρμοδιότητες : συντονισμός προπτυχιακής πρακτικής άσκησης φοιτητών ψυχολογίας, συντονισμός καθοδήγηση της ομαλής προσαρμογής του παιδιού στο Ξενώνα συνεχής εξατομικευμένη ομαδική κι ατομική συμβουλευτική των ανηλίκων που διαμένουν στο Ξενώνα και τέλος σχεδιασμός και παρακολούθηση προγραμμάτων φιλοξενίας των ανηλίκων σε οικογένειες.

Στη συνέχεια τον επόμενο χρόνο εργάστηκε στο Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων με τις παρακάτω ευθύνες κι αρμοδιότητες: ομαδική κι ατομική συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ασυνόδευτων ανηλίκων και προετοιμασία για οικογενειακή επανένωση.

Επιπλέον, το 2012 εργάστηκε ως σχολικός ψυχολόγος στο 61ο δημοτικό Θεσσαλονίκης οργανώνοντας προγράμματα πρόληψης και παρείχε συμβουλευτική σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στο Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Diapolis.

 

Από το 2012 έως το 2014 απασχολήθηκε στην ΜΚΟ PRAKSIS σε πρόγραμμα εργασιακής συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε οικογένειες που επλήγησαν από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

 

Από το 2014 έως και σήμερα, εργάζεται στο Κέντρο Ημέρας «Εστία» με έμφαση στην ομαδική και ατομική ψυχοθεραπεία για ανθρώπους με ψυχιατρικά προβλήματα – ψυχωσικές διαταραχές.

 

Επίσης από το 2015 έως το 2016 ήταν συνεργάτης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο τμήμα Ψυχολογίας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας

 

Από το 2015 είναι επιστημονικός συνεργάτης στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό για την προώθηση της παιδαγωγικής ένταξης «Ανεμόπτερο» όπου παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και ενηλίκων και οικογενειακή θεραπεία.

 

Επίσης, απο το 2007 έως και σήμερα εργάζεται ιδιωτικά παρέχοντας συμβουλευτική σε ενήλικες κι εφήβους

Ως συγγραφέας έχει γράψει το μυθιστόρημα “Η Συνάντηση” το 2012 το οποίο με λογοτεχνικό τρόπο εμβαθύνει  στις ανθρώπινες εσωτερικές συγκρούσεις, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τη δυσκολία έκφρασης συναισθημάτων και τον τρόπο που μπορεί να απελευθερώσει και να εμψυχώσει η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία τον κάθε άνθρωπο. Τέλος το 2014 εκδόθηκε το διήγημα “Τζέφρυ, διαρρήκτης ονείρων”, που διαπραγματεύεται τη δύναμη και τη βαρύτητα των ανθρώπινων συναισθημάτων, μέσα από ένα αλληγορικό τρόπο. Ένα παραμύθι για ενήλικες που δίνει έμφαση στις υπαρξιακές αναζητήσεις των ανθρώπων.

Μιλήστε με τους ειδικούς...

Είναι πολύ συχνό για κάθε άνθρωπο σε κάποια περίοδο της ζωής του να νιώσει, πως τα προσωπικά του προβλήματα τον οδηγούν στο να πάρει λάθος αποφάσεις ή πως δυσκολεύεται να διαχειριστεί προσωπικά ζητήματα και τις σχέσεις του με κοντινούς του ανθρώπους. Σε τέτοιες περιόδους η βοήθεια από επαγγελματίες ψυχικής υγείας ανακουφίζει τον ψυχικό πόνο και βοηθάει τη λογική να ανακτήσει τον έλεγχο. Είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα μας να ανακαλύψει τις εσωτερικές του δυνάμεις,τα προσωπικά του αποθέματα και να δοκιμάσει καινούριους τρόπους να χειριστεί καταστάσεις που τόσο καιρό του φαίνονταν αδιέξοδες. Στο κέντρο Λόγος Ψυχή με σεβασμό στις προσωπικές ανάγκες του καθένα,σας περιμένουμε για να ξεκινήσουμε το ταξίδι της προσωπικής αυτογνωσίας με στόχο την προσωπική ενδυνάμωση και την επίλυση προσωπικών άλλα και διαπροσωπικών προβλημάτων.